Om UkraineNu

Ukrainenu.dk er et not-for-profit medie. Vores mission er at drive troværdig informations- og nyhedsformidling og forlagsvirksomhed med henblik på at øge kendskabet til Ukraine i Danmark og blandt danskerne.

Derfor er vi selvfølgelig også tilmeldt pressenævnet.

Vi leverer nyheder på en ny (gammel) måde.

Det danske medielandskab bærer i stigende grad præg af Google, Facebook og øvrige sociale medier. Annoncekronerne er flyttet væk fra de traditionelle printmedier, i takt med at muligheden for at målrette annoncer online er steget. Det kan mærkes i kvaliteten og mængden af mediernes udenrigsdækning.

For det er dyrt at have korrespondenter verden over. Når de traditionelle mediers udgifter må følge de faldende indtægter, mister vi som land og som befolkning viden om verden omkring os.

Det er en udfordring for vores demokrati, og det er et tab for vores erhvervsliv.

Ukrainenu.dk er startet som et uafhængigt not-for-profit medie. Vi er finansieret af en gruppe virksomheder, der er aktive i Ukraine. Virksomhederne har indset, at deres succes er betinget af, at danskerne har en grundlæggende forståelse for Ukraine som land og som marked.

Vores mål er helt simpelt at øge danskernes kendskab til Ukraine. Øge kendskabet til de udfordringer og muligheder Ukraine repræsenterer.

For Ukraine har enormt meget at byde danskere som turistmål, som erhvervspartner og som marked.

Til gavn for både Danmark og Ukraine.

close